Ontdek waarom ik doe wat ik doe

"Mijn passie is niet vitaliteit, maar de weg er naar toe."

Barbara van Meerhove

Ongeveer 12 jaar geleden begon mijn interesse in vitaliteit. Ik had een zeer drukke baan en een leefstijl waar veel stress en weinig ontspanning in voorkwam. Ik vroeg mij af hoe ik dat kon veranderen. Dit was het begin van een heel nieuwe weg in mijn leven. Ik volgde studies op gebied van vitaliteit en gezondheid en ontwikkelde een methode hoe je vitaliteit kan meten. Mijn plezier en passie in het onderwerp 'vitaliteit' leidde naar de oprichting van XL Vitaal.


Binnen steeds meer organisaties is duurzame inzetbaarheid een steeds belangrijkere topic aan het worden. Naast de factor 'werkvermogen' en 'employability' is vitaliteit de derde grote speler binnen duurzame inzetbaarheid. Veel organisaties weten al goed de weg als het gaat om de twee eerste factoren, maar hoe het precies zit met vitaliteit is nog onontgonnen gebied.
Ik houd mij op gebied van vitaliteit op twee vlakken bezig. Enerzijds het uitvoerdende deel, waarbij gerichte programma's en activiteiten worden ontwikkeld voor het bevorderen van een gezonde leefstijl. Anderzijds houd ik mij bezig met vitaliteitsmanagement. Op dit vlak adviseer ik bedrijven hoe zij de factor vitaliteit kunnen implementeren binnen hun HR en Arbo omgeving.
Vitaliteitsmanagement is verweven met employability en werkvermogen; ze haken in elkaar. Uit deze drie factoren onstaat duurzame inzetbaarheid. 


Hoe kan je je medewerkers vitaal houden en hoe kan je ervoor zorgen dat er beleid is wat bijdraagt aan vitaliteit en gezondheid? Handen en voeten geven aan dit onderwerp is vaak nog een uitdaging. Waar begin je en wat werkt?

Wil je weten wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Samenwerking met andere professionals

Binnen het vakgebied vitaliteit zijn heel veel professionals werkzaam. Ik heb als ZZP'er een groeiend netwerk waarmee ik graag samen opdrachten uitvoer. Het samenwerken met andere professionals is voor mij een win-win situatie. Wij delen onze passie, kennis en ervaring met elkaar, maar ook met jou. Zo worden wij steeds beter in wat we doen en levert jou dat een vitale organisatie op.