Projecten op maat

XL Vitaal heeft de afgelopen jaren verschillende grote en kleine projecten opgezet. Natuurlijk gaat het hier steeds om maatwerk, maar daarbij ook om creativiteit en 'out of the box' denken. Wat past bij de organisatiedoelstellingen en de bedrijfscultuur? Dat is het uitgangspunt als XL Vitaal projecten opzet.

Samen werken aan een vitale wereld

Volvo Car Nederland - Food & Fit ambassadeurs

Voor Volvo Nederland is een leefstijlprogramma ontwikkeld waarbij medewerkers minimaal 6 maanden aan de slag gaan met hun leefstijl. Deze 'ambassadeurs' doen dit niet alleen voor zichzelf, maar zijn tegelijkertijd een inspiratiebron voor collega's. Het leefstijlprogramma is gebaseerd op het XL Vitaalmodel; de zes leefstijlfactoren (inspannen, ontspannen, stress, voeding, relaties en zingeving). Het doel is om duurzaam meer energie, fitheid en balans te ervaren.

Stichting Binnenwaard - Mindful bewegen & ontspannen

Voor Stichting Binnenwaard heeft XL Vitaal een fysieke training ontwikkeld voor mensen die leven met kanker. De vraag was hoe mensen die mentaal en fysiek zeer weinig energie ervaren, toch iets konden doen om meer energie en ontspanning te bereiken. Dit resulteerde in de training Go-Chi 'mindful bewegen en ontspannen'. Tijdens Go Chi werd er een half uur milde spieroefeningen gegeven, waarbij de nadruk lag op het met aandacht bij je lichaam zijn. De training werd afgesloten met 30 minuten mindful ontspannen onder begeleiding van klankschalen. Deze training is heel 2016 gegeven.

Sport en Gezondheidscentrum Family Fit - Lifestyle Challenge Culemborg

In samenwerking met Sport en Gezondheidscentrum Family Fit Culemborg werd door XL Vitaal een Lifestyle Challenge opgezet. Deze challenge werd georganiseerd voor mensen die hun leefstijl willen verbeteren.

De challenge bestond uit 3 modules; voeding, stressmanagement en beweging. Elke week kwamen de challengers samen en werd een volgende module aan de hand van ludieke opdrachten geïntroduceerd. Naast de modules werden de challengers ondersteund via Whatsapp en Facebook. Het programma duurde in totaal 28 dagen.

Waterschap - Vitaliteitsweek

Voor het waterschap is een vitaliteitsweek georganiseerd. Tijdens deze week werden medewerkers gevraagd om met elkaar invulling te geven aan vitaal en gezond leven. Dit resulteerde in items als 'fiets naar je werk dag', 'gezonde snacks op de werkvloer' en 'ontspannen aan het werk''. Deze week droeg bij aan bewustwording dat kleine veranderingen in je leefstijl een groots effect kunnen hebben.

Samen aan de slag?

Op zoek naar mogelijkheden om je medewerkers vitaler, energieker en met meer flow aan het werk te zien? Samen gaan we aan de slag voor een gezonde en veerkrachtige werkvloer.