Vitale medewerkers

Word leider van je eigen gezondheid


Stimuleer zelfredzaamheid

Iedereen wil gezond oud worden, dat is zeker. Toch zijn er steeds meer mensen die last hebben van chronische ziekten of kampen met overgewicht. Wist jij dat 70% van onze gezondheid door jezelf beïnvloedbaar is en slechts 30% genetisch is bepaald? Je kan dus heel veel zelf doen aan een gezond en vitaal leven. 
Daarom is een van de kernwaarden van XL Vitaal het stimuleren van zelfredzaamheid. De gedachte is dat hoe meer mensen bewust zijn wat voor hun een gezonde, vitale leefstijl is, hoe minder chronisch zieken erbij komen.  Kortom, wordt leider van je eigen gezondheid!

Vele wegen leiden naar Rome

Bij XL Vitaal  wordt niet gewerkt met vaststaande programma's of stappenplannen. Vitaliteit is mensenwerk en dat vraagt om maatwerk. XL Vitaal ontwikkelt programma's, trainingen en workshops op maat. Precies passend bij de visie van je organisatie en de bedrijfscultuur. Daarnaast werkt XL Vitaal op basis van positieve psychologie. De focus ligt vooral op de mogelijkheden. Zo bevorder je welzijn, inzetbaarheid en gezondheid.

XL Vitaal is breed inzetbaar op de werkvloer

Coaching

Samen aan de slag met gezondheid, vitaliteit en leefstijl. Vind je balans door een optimale leefstijl.

Training - workshop - programma

Met elkaar op een creatieve en inspirerende manier aan de slag. Energie, veerkracht en werkplezier zijn het resultaat.

XL Vitaalscan

Scan je vitaliteit op mentaal, fysiek en sociaal emotioneel vlak. Balans en disbalans wordt helder in beeld gebracht. Dit is dé start voor een energieke leefstijl.

Ben je bereid te investeren in gezondheid?

Barbara van Meerhove - eigenaar XL Vitaal:

"Of je bereid bent om te investeren in je gezondheid is voor iedereen heel persoonlijk. Helaas zijn er nog veel mensen die eerst ziek moeten worden voordat ze aan hun gezondheid gaan werken. Dat is dan de stok achter de deur. Vaak ben je dan afhankelijk van ziekenhuizen en pillen. En nog veel vervelender; je kampt met energieloosheid, pijn en gebrek aan vitaliteit. Mijn drive zit vooral in het preventief werken aan een gezonde leefstijl. De juiste balans, meer energie en vooral een goede gezondheid."

Alles start met een besluit

Veel mensen vinden het moeilijk om hun leefstijl te verbeteren. Ze starten maar haken ook weer af.  Alle begin is moeilijk, daar is niets over gelogen. Juist als je start kan een goede ondersteuning nét dat beetje meer zijn. Focus, motivatie en kracht wordt dan een gemene deler. Je kans op succes ligt binnen handbereik. XL Vitaal zorgt voor deze ondersteuning en faciliteert in een vitale werkvloer.