Vitale organisatie

Vitaliteit is de sleutel tot duurzaam inzetbare medewerkers

Hoe vitaal is je werkvloer?

In hoeverre zijn medewerkers in staat om de komende jaren fysiek, psychisch en sociaal in staat om te werken? Hebben zij het vermogen om hun werkzaamheden (blijvend) op een goede manier te vervullen? En heb jij dit scherp op het netvlies?

XL Vitaal houdt zich hier dagelijks mee bezig. De vragen die je zojuist las, zijn de vragen waar het mee begint. 
Hoe is het met 'de mens' in je organisatie? Vitale medewerkers zorgen voor een wendbare en energieke werkvloer en dat is een belangrijke basis voor duurzame inzetbaarheid.

Vitale mensen zorgen voor een vitale organisatie

Vitaliteitsmanagement is mensenwerk

Vitaliteit is een vakgebied wat draait om mensen. En dan gaat het ook nog over iets persoonlijks als leefstijl en gezondheid. Niet iets wat je met iedereen openlijk bespreekt. Bovendien, wie bepaalt wat een ander mag en moet doen? De meeste mensen vinden zichzelf 'gezond' en willen zelf bepalen hoe ze leven. Hoe kan je medewerkers faciliteren in een gezonde en vitale leefstijl zonder dat het betuttelend wordt?

Wegen naar een vitale werkvloer

Coaching


XL Vitaal biedt persoonlijke begeleiding aan. 

Dit kan in de vorm van leefstijladvies, een XL Vitaalscan, coaching of stresscounseling zijn.


Organisatie


XL Vitaal werkt met teams of groepen. Workshops, programma's en trainingen op het gebied van vitaliteit, leefstijl en gezondheid behoren tot de mogelijkheden.

Advies


XL Vitaal geeft advies over hoe je vitaliteit op de kaart zet in je organisatie. Waar begin je en hoe kan je mensen motiveren naar een gezondere leefstijl?


Geef tijd en ruimte aan vitaliteit

Het vitaliseren van mensen gaat over bergen en door dalen. En weet je hoe dat komt? Alles draait om gedrag.              Je leefstijl verbeteren of veranderen vraagt om een interne mindset. Intrinsieke motivatie is zwaarwegend daarbij.
Maar gedrag veranderen dat kost tijd. Daarom is vitaliteitsbeleid er een van de lange adem, want nieuw gedrag (en een nieuw paradigma) ontwikkelen vraagt om een cultuurverandering.


Sparren over vitaliteit?

Op zoek naar mogelijkheden om je medewerkers vitaler, energieker en met meer flow aan het werk te zien? Samen gaan we aan de slag voor een gezonde en veerkrachtige werkvloer.